Forløb til 0. - 3. klassetrin
Nedenstående ses eksempler på forløb målrettet indskolingen. Alle forløb kan tilpasses særlige behov og ønsker. Nogle forløb er så korte, at man, kan kombinere forløbet med et andet forløb, eller bruge resten af dagen på bålhygge, saft og skumfiduser.

Dyrs isoleringsevne
[N/T] I dette forløb sammenlignes forskellige isoleringsmetoder brugt af dyr.
Eleverne arbejder med naturvidenskabelige undersøgelser og dataanalyse.
Eleverne får mulighed for at reflektere over biologiske tilpasninger i forhold til miljø.
Læs mere

Naturbanko
[N/T] I dette forløb skal eleverne finde forskellige ting i naturen og snakke om, hvorfor nogle ting er lettere at finde end andre, særligt med fokus på årstidernes indflydelse.
Læs mere

Fugletur i Boserup Skov
[N/T]+[DA] I dette forløb introduceres eleverne til forskellige typer fugle. Høns, ænder, gæs og småfugle, samt deres levesteder og tilpasning til miljøet.
Læs mere

Opdagelse af Geometri i Naturen
[Mat]+[N/T] Firkant, rektangel, kvadrat, cirkel - hvad er forskellen? Vi arbejder med de forskellige matematiske basis former.
Læs mere

Byg en base
[TEAM] I dette forløb skal eleverne samarbejde om at bygge en base, der skal indeholde forskellige faste elementer - bl.a. et TV med en live TV-vært.
Læs mere

Sneglenes verden
[N/T] I dette forløb undersøges snegle. Indledningsvis samles snegle, hvorefter eleverne stiller spørgsmål om snegles bevægelse, levesteder, fjender, og hvordan de spiser. Herefter laves forsøg med sneglene.
Læs mere

Farver i naturen
[N/T] I dette forløb er en l aktivitet for elever, som fokuserer på farver i naturen, specifikt i kategorierne dyr og planter.
Læs mere

Fotosyntese
[N/T] I dette forløb bliver eleverne introduceret til fotosyntese, hvor de lærer, at når solen skinner på et blad, dannes ilt (og sukker).
Læs mere

Forårsbebudere i Boserup Skov
[N/T]+[DA] Dette undervisningsforløb fokuserer på at udforske naturens tegn på forår gennem observation af dyr og planter. Forløbet kan passende kombineres med forløbet Gækkebreve.
Læs mere

Rimdigte i skoven 2.-3. klasse
[DA] Eleverne arbejder med rimlege og skal efterfølgende lave deres egne simple rimdigte om skoven.
Læs mere

Raketten - STEM og teambuilding
[MAT]+[ENGI]+[N/T]+[TEAM] I forløbet "Raketten" kan man arbejde med alle elementer af STEM, men forløbet kan også bruges til at styrke samarbejds- og kommunikationsevner i en gruppe gennem en praktisk og kreativ opgave.
Læs mere

Gækkebreve
[DA]+[N/T] Gækkebreve er en kulturhistorisk tradition fra middelalderen, der involverer at sende rimede breve med en vintergæk og en gåde, der peger på afsenderen. Sammen går vi i skoven og finder vintergækker og laver gækkebreve.
Læs mere

Smagen af Boserup Skov
[N/T]+[MAD] Klassen tager på en sanketur for at indsamle planter som løgkarse, skvalderkål og ramsløg. Efter hjemkomst produceres 3 forskelige pestoer af de indsamlede planter. Eleverne udforsker forskellen i smagen af de forskellige pestoer.
Læs mere

Sanketur - marmelade, pandebrød og majs
[N/T]+[MAD] Klassen plukker modne mirabeller og brombær i Boserupgård Naturcenters nærområde og tilbereder efterfølgende marmelade, pandebrød og majs på bål.
Læs mere

Krible Krable
[N/T]+[BK] Klassen indsamler forskellige insekter (og små dyr) i naturen og observerer dem i lup og stereolup. Eleverne beskriver og tegner detaljer på insekter/smådyr.
Læs mere

Introduktion til at gange
[MAT] I dette forløb arbejdes der med multiplikation. Eleverne indsamler forskellige elementer (f.eks. sten) og lægger dem i flere bunker for derved, at skabe et regnestykke, der så præsenteres for nabogruppen.
Læs mere

Svampetur
[N/T]+[BK] I dette forløb introduceres eleverne til forskellige typer svampe. De studerer detaljerne på dem og tegner dem.
Læs mere

Fugledissektion - Hvordan tygger fuglen sin føde?
[N/T]+[MAD] Efter en snak om jagtetik og fuglenes tilpasningsevne, så dissekerer eleverne, i små grupper, deres egen fugl og opklarer mysteriet om hvordan en fugl uden tænder tygger sin føde. Vi slutter med at tilberede og spise fuglene i en gryderet.
Læs mere