Forløb til 4. - 6. klassetrin
Nedenstående ses eksempler på forløb målrettet mellemtrinnet. Alle forløb kan tilpasses særlige behov og ønsker. Nogle forløb kan med fordel kombineres med et andet forløb, eller resten af dagen kan bruges på bålhygge, saft og skumfiduser.

Krible Krable
[N/T]+[BK] Klassen indsamler forskellige insekter i naturen og observerer dem i lup og stereolup. Eleverne beskriver og tegner detaljer på insektet.
Læs mere

Celsius
[N/T] Klassen introduceres til Celsius. Fast form, gasform, aflæsning af termometer og løse små opgaver i et mikro O-løb.
Læs mere

Flagermustur i Boserup Skov
[N/T]+[BIO] Dette forløb kan kombineres med overnatning i skoven evt. ved en af shelterpladserne. Med en flagermusdetektor går vi ud og finder forskellige flagermus.
Læs mere

Grøn sløjd - lave blyant
[MAT]+[HD] Dette undervisningsforløb fokuserer på at fremstille blyanter ved hjælp af friske grene.
Læs mere

Find arealet
[MAT] Eleverne introduceres for arealbegrebet og øver sig i at finde arealer af rektangler og kvadrater.
Læs mere

10 meter rebet
[MAT] Eleverne introduceres til beregning af arealet af forskellige figurer, der alle har samme omkreds - 10 meter.
Læs mere

O-løb - introduktion
[MAT]+[N/T] Eleverne introduceres til orienteringsløb som en praktisk anvendelse af matematiske metoder såsom forholdstal og navigation. Der er også fokus på kortlæsning og landskabsgenkendelse.
Læs mere

Pizzaløb (O-løb)
[MAT]+[N/T]+[MAD] Eleverne bliver sendt på et orienteringsløb, hvor hver post giver en ingrediens til pizzaen. Eleverne sammensætter selv pizzaen, når de kommer hjem. Der er fokus på kortlæsning og landskabsgenkendelse.
Læs mere

Pinewood Derby (STEM)
[MAT]+[H/D]+[FYS] Dette undervisningsforløb er en praktisk, samarbejdsbaseret læringsoplevelse fokuseret på konstruktion og optimering af pinewood derby-biler/racerbiler.
Læs mere

Jordbundsundersøgelser
[N/T]+[GEO]+[BIO]+[Fys/Kem] I dette forløb introduceres eleverne til flere forskellige typer jordbundsundersøgelser; [Fauna, pH, lys, fugtighed] og [Nedsivning og vandkapacitet] og [Mængden af organisk materiale] og [kornstørrelse - uorganisk materiale]
Læs mere

Digte i skoven
[DA]+[N/T] "Digte i skoven og litterær analyse af miljø" er et kreativt og naturinspireret undervisningsforløb, der engagerer elever i sprogkunst og miljøstudier. Eleverne samarbejder, i par, om at producere et digt ud fra deres eget lille sted i skoven.
Læs mere

Konvertering af enheder
[MAT] Eleverne arbejder i 3 små forløb med at konvertere enheder i meter, gram og tidsenheder, med forståelse af relationerne som 1 kilometer er lig med 1000 meter, 1 kilogram er lig med 1000 gram, og 1 time er lig med 60 minutter.
Læs mere

Kranen
[MAT]+[FYS]+[N/T]+[TEAM] I forløbet "Kranen" kan man arbejde med alle elementer af STEM, men forløbet kan også bruges til at styrke samarbejds- og kommunikationsevner i en gruppe gennem en praktisk og kreativ opgave. Eleverne skal bygge en Kran.
Læs mere

Smedjen (Skills)
[MAT]+[H/D]+[N/T] Dette undervisningsforløb er en praktisk, samarbejdsbaseret læringsoplevelse fokuseret på konstruktion af produkter i en smedje.
Læs mere

Byg en base
[TEAM] I dette forløb skal eleverne samarbejde om at bygge en base, der skal indeholde forskellige faste elementer - bl.a. et TV med en live TV-vært.
Læs mere

Fugletur i Boserup Skov
[N/T]+[DA] I dette forløb introduceres eleverne til forskellige typer fugle. Høns, ænder, gæs og småfugle, samt deres levesteder og tilpasning til miljøet.
Læs mere

Dyrs isoleringsevne
[N/T] I dette forløb sammenlignes forskellige isoleringsmetoder brugt af dyr.
Eleverne arbejder med naturvidenskabelige undersøgelser og dataanalyse.
Eleverne får mulighed for at reflektere over biologiske tilpasninger i forhold til miljø.
Læs mere

Forårsbebudere i Boserup Skov
[N/T]+[DA] Dette undervisningsforløb fokuserer på at udforske naturens tegn på forår gennem observation af dyr og planter. Forløbet kan passende kombineres med forløbet Gækkebreve.
Læs mere

Biotopanalyser
[N/T]+[DA]+[GEO] I dette forløb introduceres eleverne til forskellige typer biotoper, samt hvilke ting, der kan undersøges i biotoperne. Der undersøges bøg, eg og gran.
Læs mere

Fotosyntese
[N/T] I dette forløb bliver eleverne introduceret til fotosyntese, hvor de lærer, at når solen skinner på et blad, dannes ilt (og sukker).
Læs mere

Instruerende tekster (pizzaproduktion)
[DA]+[MAD] Eleverne samarbejder, i par, om at producere en pizza. Undervejs i forløbet laver de en opskrift, så andre kan forstå det. Efter første pizza udarbejdes et storyboard til en instruktionsvideo, der efterfølgende produceres.
Læs mere

Gækkebreve
[DA]+[N/T] Gækkebreve er en kulturhistorisk tradition fra middelalderen, der involverer at sende rimede breve med en vintergæk og en gåde, der peger på afsenderen. Sammen går vi i skoven og finder vintergækker og laver gækkebreve.
Læs mere

Kastemaskinen (STEM) (Skills)
[MAT]+[H/D]+[FYS] Dette undervisningsforløb er en praktisk, samarbejdsbaseret læringsoplevelse fokuseret på konstruktion og optimering af en kastemaskine.
Læs mere

Raketten - STEM og teambuilding
[MAT]+[ENGI]+[N/T]+[TEAM] I forløbet "Raketten" kan man arbejde med alle elementer af STEM, men forløbet kan også bruges til at styrke samarbejds- og kommunikationsevner i en gruppe gennem en praktisk og kreativ opgave.
Læs mere

Svampetur
[N/T]+[BK] I dette forløb introduceres eleverne til forskellige typer svampe. De studerer detaljerne på dem og tegner dem.
Læs mere

Smagen af Boserup Skov
[N/T]+[MAD] Klassen tager på en sanketur for at indsamle planter som løgkarse, skvalderkål og ramsløg. Efter hjemkomst produceres 3 forskelige pestoer af de indsamlede planter. Eleverne udforsker forskellen i smagen af de forskellige pestoer.
Læs mere

Sanketur - marmelade, pandebrød og majs
[N/T]+[MAD] Klassen plukker modne mirabeller og brombær i Boserupgård Naturcenters nærområde og tilbereder efterfølgende marmelade, pandebrød og majs på bål.
Læs mere

Fugledissektion - Hvordan tygger fuglen sin føde? (Skills) (1)
[N/T]+[MAD] Efter en snak om jagtetik og fuglenes tilpasningsevne, så dissekerer eleverne, i små grupper, deres egen fugl og opklarer mysteriet om hvordan en fugl uden tænder tygger sin føde. Vi slutter med at tilberede og spise fuglene i en gryderet.
Læs mere

Biodiversitet i stævningeskoven
[N/T]+[Hist]+[Mat] I dette forløb introduceres eleverne til begrebet biodiversitet, samt stævningeskoven (der har været brugt siden jernalderen). Ved at etablere lysåbne arealer, så skaber eleverne bedre forudsætninger for biodiversiteten i et område.
Læs mere