Skovhjælpere

Skovhjælperne har deres gang i Boserup Skov, hvor de laver forskellige arbejdsopgaver og aktiviteter. Det kan være alt fra at lave bål og rydde op i skoven. Skovhjælperne har både et inde- og udehold

Skovhjælpere

Skovhjælperne i  Boserupgård Naturcenter midt i Boserup skov er takseret som et aktivitets- og samværstilbud (§ 104), men i praksis fungerer vi som en arbejdsplads, hvor alle ca. 25 skovhjælpere udfører udfører et arbejde. 

En del af os er altid ude (Udeholdet), uanset om det sner eller regner. Andre kan bedst lide at være inden for (Indeholdet). Her laver vi lys af bivoks, syr, strikker, maler, bager, laver saft og syltetøj af skovens bær og mange andre kreative ting.

Skovhjælperordningen er praktiksted for elever på STU Københavnsvej.

Skovhjælpernes arbejdsopgaver

Vi hjælper med at holde skoven pæn. Vi klipper grene, slår græs, hugger brænde, ordner shelters og bålpladser og tænder bål for børnehaver og skoleklasser. Vi har også en bigård, som vi passer og viser frem til børnehaver og skoleklasser.

Bierne

Vi producerer honning, som vi somme tider sælger om onsdagen på Stændertorvet i Roskilde, og når der er arrangementer ved Vikingeskibsmuseet. 

Skovhuset og Skovhjælperordningen