Fugledissektion - Hvordan tygger fuglen sin føde? (Skills) (1)

[N/T]+[MAD] Efter en snak om jagtetik og fuglenes tilpasningsevne, så dissekerer eleverne, i små grupper, deres egen fugl og opklarer mysteriet om hvordan en fugl uden tænder tygger sin føde. Vi slutter med at tilberede og spise fuglene i en gryderet.

Basisinformation om forløbet?

  • Fagligt fokus: Dette forløb understøtter faget natur/teknologi og madkundskab. Forløbet er et jord til bord forløb, hvor der også bliver mulighed for at smage fasan/and.
  • Anbefalet klassetrin: Forløbet er relevant for alle klassetrin.
  • Ideel årstid: Fra ca. 1. oktober frem til sommerferien.
  • Varighed: ca. 3-4 timer.

Beskrivelse af forløbet

Dette undervisningsforløb behandler emnet - fugle, deres farver, kamuflage, og oprindelse, samt en snak om vegetarisme og baggrunden for det valg (klima, religion, følelser mv.). Forløbet inkluderer dissekering af en and og en fasan, hvor eleverne får mulighed for at observere forskellene og lighederne mellem de to fuglearter, både eksternt og internt. Eleverne, inddelt i grupper på ca. fire, skal selv åbne og dissekere fuglene og identificere forskellige organer, med fokus på at sammenligne fasan og and. I sidste ende opdager eleverne (forhåbentlig) hvordan en fugl tygger sin føde, samt får en forståelse for jord til bord.

Fugledissektion